FANDOM


Трамвајски саобраћај у Ријеци уведен је 1899. године. Први електрични трамвај провезао се средиштем Ријеке 7. новембара 1899. године.

У 19. веку први се јавни превоз путника одвијао кочијама и омнибуса на коњску вучу. 1892. године Градске власти су прихватиле понуду барона Лаззариниа за увођењем електричног трамваја. Након дугих преговора, 1896. склопљен је Уговор о изградњи и промету електричног трамваја у граду Ријеци са Анонимним друштвом за ријечки електрични трамвај, које је барон за ту сврху основао. Концесионарска друштво, чији је већински власник у међувремену постала Комерцијална банка из Пеште, одобрила је изградњу једнотрачну пруге с неколико мимоилазнице. Трамвај је кренуо 7. новембар 1899 од моста на Рјечини дуж Фиумара према задњој станици Пиоппи. Дужина трасе била је нешто више од 4 км.

Трамвајска пруга се 1907. године продужује од моста на Рјечини до Шкољић, те од станице Пиоппи (код фабрике Торпедо) до бродоградилишта Данубиус (данашњи 3. мај).

Нагли развој града Ријеке и његове околине диктирао је бржи, модернији и квалитетнији превоз те је 1951. године у градску саобраћајну комуникацију укључен тролејбус. У јуну 1952. године укинут је у потпуности трамвајски саобраћај.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki